Структурни фондове

ISO

Онлайн Запитване

Посетете ни във Facebook Посетете ни в Twitter Посетете ни в LinkedIn

i can too.eu

УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ до нашите клиенти и доставчици

„ИЮ КОНСУЛТ“ ООД е фирма, специализирана в предоставянето на консултантски услуги, свързани с осигуряване на безвъзмездно финансиране от националните и европейски фондове, Ние предлагаме и обучения по ключови бизнес компетенции като лидерство, екипност, мотивация, управление на времето и др. За да Ви предоставяме тези услуги (както и да извършваме дейността си като цяло), ние се нуждаем от определени Лични данни.

Ние се отнасяме отговорно към Вашата лична неприкосновеност. Наша първостепенна цел е осигуряване на адекватна защита на Личните данни и зачитане личното пространство на физическите лица, които са или работят за наши Клиенти и Доставчици.

Ние сме съобразили настоящото уведомление за поверителност с Общия регламент 2016/679 за защита на личните данни (GDPR), в сила от 25 май 2015 г. и се обръщаме с него към Вас, в качеството Ви на Субект на данни. Моля запознайте се с настоящото Уведомление, за да разберете, как ние Обработваме Вашите Лични данни.

Нашите идентификационни данни като администратор на Лични данни и начините за връзка с нас са посочени накрая на този документ в раздел Как да се свържете с нас.


Някои по-често използвани термини

Следните термини с начални главни букви са използвани в настоящия документ със следното значение:

Доставчик е доставчик или потенциален доставчик на стоки или услуги на ИЮ КОНСУЛТ, който е търговско дружество, едноличен търговец или физическо лице – свободна професия;

Клиент е клиент или потенциален клиент на ИЮ КОНСУЛТ, който е търговско дружество или друга организация; за целите на това Уведомление „клиент“ е и посетител на нашата интернет страница и на наши страници в социалните мрежи (Фейсбук, Линкедин и др.);

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано; настоящото Уведомление се отнася до Лични данни на Субекти на данни (вж. следващия параграф);

Обработване на (лични) данни означава всяка операция по събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, употреба, разкриване чрез предаване или разпространяване, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване.

Субект на (лични) данни е физическо лице, чийто Лични данни се Обработват от ИЮ КОНСУЛТ в качеството му на администратор, което физическо лице (а) е наш Клиенти или Доставчик; или (б) е представител или служител в организация, която е наш Клиент или Доставчик.

От текста по-долу на Уведомлението Вие ще научите:

 

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ ОБРАБОТВАМЕ

Ние събираме определена лична информация от Клиенти и Доставчици, съответно от Вас като техни представители, на различни етапи от деловите ни взаимоотношения. Ние събираме Лични данни директно от Вас, например когато ни ги предоставяте за целите на подписване на договор с Вас или с представляваното от Вас дружество или от Вашия работодател или колеги, например когато са Ви посочили като лице за контакт с оглед изпълнение на договор с Вашия работодател или от публични източници, например търговски регистър за справка относно Вашата представителна власт.

Ако ни предоставите Лични данни на други лица за целите на изпълнение на договора с нас (например служители, колеги), ние разчитаме Вие да им предадете копие на това уведомление.

Личната информация от тази категория можа да включва (без да е изброяването изчерпателно):

Когато е необходимо във връзка с предоставяне на услугите ни по осигуряване на финансиране от националните и европейски фондове, ние събираме и определени чувствителни Лични данни, например данни за расов и етнически произход, здравословно състояние (увреждания и др.).

Ние може да разполагаме и с данни от имейл кореспонденция и друга информация, свързана с историята на деловите ни отношения.

 

КАК СЪБИРАМЕ И ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ние обработваме Вашите лични данни най-често въз основа следните правни основания:

В някои случаи ние може да обработваме Ваши данни въз основа на Вашето изрично информирано съгласие; предоставеното Ваше съгласие може да бъде оттеглено по всяко време, при което ние ще преустановим занапред да обработваме Вашите данни, предмет на оттегленото съгласие.

Ние използваме Вашите Лични данни основно за долуизброените цели:

Когато Обработваме Ваши Лични данни, необходими за да Ви предоставим поисканите от Вас наши услуги, както и за да изпълним нормативните си задължения, тази обработка е задължителна, за изпълнение на тези цели. В други случаи на събиране на Ваши Лични данни, ние ще Ви уведомим дали предоставянето на данните е необходимо и какви са последствията, ако откажете да ги предоставите. Също така, ние ще Ви уведомим, в случай, че бихме желали или се налага да използваме Вашите лични данни за цели и по начин, значително различаващи се от това, за което сме Ви информирали и при необходимост ще потърсим Вашето съгласие.

 

С КОГО СПОДЕЛЯМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

При осъществяване на дейността ни може да се наложи да споделяме Ваши лични данни с:

Ние споделяме Ваши Лични данни с горепосочените фирми и организации само доколкото е необходимо съгласно нормативните изисквания или договорните правила, и и само на техни служители, които действително се налага да имат Вашата лична информация за изпълнение на техните задължения. Във всички случаи ние сключваме договори в писмена форма с фирмите, с които работим, като изискваме от тях да предприемат необходимите мерки, за да гарантират защитата на Вашата персонална информация. Ние ще трансферираме на тези наши контрагенти единствено информацията, която им е необходима, за да за ни предоставят договорените услуги, без да им разрешаваме да използват Вашата информация за техни собствени цели. Ние няма да предоставяме Ваши Лични данни на трети лица, за да Ви пращат непоискани маркетингови съобщения, освен ако Вие сте дали необходимото съгласие за това.

 

ПРЕДАВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ

Възможно е Ваши Лични данни да бъдат трансферирани в други държави-членки на Европейското икономическо пространство. На територията на тези държави е осигурено адекватно ниво на защита на личните данни, съгласно стандартите на Регламента.

 

КОЛКО ВРЕМЕ СЪХРАНЯВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ние имаме вътрешна политика, която определя колко дълго съхраняваме Личните Ви данни. Тя е изградена основно на базата на вида информация, която събираме и целите, за които я събираме. Принципно, ние съхраняваме Вашите Лични данни толкова дълго, колкото е необходимо за целите на Обработването, за които данните са били събрани и за всяка друга допустима и свързана цел или до изтичане на законово определен срок (например законовият срок за съхранение и обработка на счетоводни данни и за данъчен контрол е 11 години). Наш легитимен интерес е да запазим определена Ваша персонална информация до изтичане на давностния срок за предявяване на претенции (5 години). Ние няма да изтрием или анонимизираме Ваши Лични данни, ако те са необходими за висящо съдебно или административно производство или производство по разглеждане на Ваша жалба пред нас.

 

КОЛКО ЗАЩИТЕНИ СА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Ние високо ценим Вашата лична неприкосновеност и се отнасяме много сериозно към мерките за сигурност на Личните данни, които сме събрали и съхраняваме.

Ние използваме множество физически, електронни и организационни мерки, подходящи с оглед на чувствителността на информацията, която поддържаме, за да защитим Вашите Лични данни, от непозволен достъп, използване или разкриване. Ние използваме защитни стени (firewalls), средства за контролиране на достъпа, разделяне на задълженията и други.

Приели сме политики и процедури за защита на Личните данни. Ние изискваме от нашите Доставчици и партньори, които имат достъп до Ваши Лични данни, да използват подходящи мерки, с които да осигурят тяхната защита и поверителност. За съжаление предаването на информация по интернет или по телефон може да не е напълно сигурно, въпреки взетите от нас мерки. Поради това, моля да имате предвид, че предаването на Ваша
лична информация чрез интернет или по телефон, се извършва на Ваш риск.

 

КАКВИ ПРАВА ИМАТЕ

Съгласно Регламента и останалото приложимо законодателство за Личните данни, Вие имате следните права:

Понякога определени Ваши права могат да възникнат и да бъдат упражнени само при определени основания за обработване на Личните Ви данни; други Ваши права търпят известни ограничения и изключения по силата на законодателството. Така например упражняване на правото на достъп до Личните Ви данни не следва да влияе неблагоприятно върху правата или свободите на други лица, включително върху опазването на търговската тайна или интелектуалната собственост. В случай че преценим, че има основание да се очаква подобно отрицателно въздействие, можем мотивирано да ограничим част от информацията, която ще Ви предоставим. Вие можете да поискате изтриване на Ваши лични данни в предвидените в Регламента случаи (например ако Вашите данни не са ни повече необходими за целите, за които сме ги събрали или ние ги обработваме в нарушение на приложимото законодателство), като ние можем да откажем да удовлетворим правото Ви, ако например данните са ни нужни във връзка с правна претенция или за да спазим наши други правни задължения.

Вие можете по всяко време имате право да възразите срещу обработването на Личните Ви данни при наличие на законово основание за това (например ние обработваме данните ви на основание легитимен интерес); ние ще прекратим обработването, освен ако можем да докажем, че съществуват убедителни законови основания за обработването, които имат предимство пред Вашите интереси, права и свободите, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

 

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ ПРИ УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВАТА ВИ

Как да заявим правата си? За да упражните правата си съгласно Регламента можете да ни пишете на електронна поща office@euconsult.bg или да ни изпратите запитването си по пощата или да ни го донесете на адреса, посочен накрая на този документ в раздел Как да се свържете с нас.

Заявления във връзка с упражняване на Ваши права по принцип се подават лично или от изрично упълномощено от Вас лице. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис. Когато са налице нормативни процедурни правила във връзка с упражняване на правата Ви (в Закона за защита на личните данни и други актове) те също следва да бъдат спазени.

В каква форма ще Ви отговорим? Във формата, в която се отправили запитването си до нас – писмено на хартиен носител или в електронна форма. Когато сте подали искане с електронни средства, по възможност информацията ще Ви бъде предоставена в широко използвана електронна форма, освен ако не сте поискали друго.

В какъв срок ще получите отговор? До един месец от получаване на Вашето искане ще Ви предоставим информация относно действията, които сме предприели по него. При необходимост този срок може да бъде удължен с още два месеца, като се взема предвид сложността и броя на исканията. Ако такова удължаване се наложи, ще Ви уведомим в срок до един месец от подаване на искането Ви, като ще Ви обясним и по какви причини се
налага това удължаване.

Съмнения относно Вашата самоличност. Когато имаме основателни опасения във връзка със самоличността на физическото лице, което подава искането до нас, можем да поискаме предоставянето на допълнителна информация, необходима за потвърждаване на самоличността на Субекта на данните. Ако не получим такава информация и не сме в състояние да идентифицираме субекта на данните, можем да откажем да предприемем действия въз основа на отправено до нас искане за упражняване на някое от посочените в това Уведомление права.

 

КАК ЩЕ ВИ УВЕДОМИМ ЗА ПРОМЕНИ В СЪДЪРЖАНИЕТО НА НАСТОЯЩОТО УВЕДОМЛЕНИЕ

Ние ще Ви уведомим за промени по същество в настоящия документ чрез нашите уеб страници и при възможност, по друг подходящ начин, така че Вие винаги да сте информирани за промените относно това какви Ваши Лични данни ние събираме, как ги използваме и при какви обстоятелства ги споделяме с други лица.

 

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС

Администратор на Личните данни е „ИЮ КОНСУЛТ“ ООД, ЕИК 175316764, адрес гр. София, район Изгрев, ул. Фредерик Жолио Кюри No2А, ет.3.

Моля отправяйте всички въпроси и искания във връзка с това Уведомление за поверителност към отговорника по защита на личните данни Деница Николова на електронна поща office@euconsult.bg или на посочените координати по-горе.

Created by: noavis