Онлайн Запитване

Посетете ни във Facebook Посетете ни в Twitter Посетете ни в LinkedIn

i can too.eu

В края на ноември ще се приемат проекти за преработка на земеделски продукти

В края на ноември ще се приемат проекти от земеделските стопанства по мярката за инвестиции в преработката и маркетинга на агропродукти - 4.2 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020. Това съобщи на форума "Технологии за агроиндустрията, промишлеността и инфраструктурата" Антон Аспарухов, директор на дирекция „Развитие на селските райони” в Министерството на земеделието и храните. 

С предимство ще са предложенията от секторите плодове, зеленчуци и животновъдство.

За 2016 г. още не е изготвен график за приема на проекти по програмата, но се планира да бъдат отворени мерки за инвестиции в земеделски стопанства, но насочени изцяло към оборудване, свързано с напояване.

Най-много точки ще получават предложенията за преработка на продукти от уязвими сектори – плодове, зеленчуци, животновъдство, етерично-маслени култури. Бонус ще има и за проектите за енергийна ефективност, която пък трябва да се повиши минимум с 10%. Допълнителни точки ще получават проекти за иновации, биопроизводство, ако се създават работни места или пък ако фермата е в Северозападния регион.

Наредба по мярка 4.2, обнародвана в държавен вестник може да намерите тук

Източник: www.investor.bg 

Created by: noavis